Det är åter dags att få leka med färg och det har ärligt talat nog aldrig varit så roligt att leka med just färg som nu.

Nintendo Switch kämpar fortfarande med att få in fler spel och Nintendo är nog fortfarande dom som pumpar in flest spel till konsolen, fastän det tar lite lång tid.

Men nu är det alltså äntligen dags för en Splatoon uppföljare som till ytan är väldigt likt Splatoon som släpptes på Wii U men det har hänt en del och framför allt till en konsol som vi nu kan spela på bussen, tåget eller bara ligga i soffan för att spela lite Splatoon 2.

Splatoon för dom som inte vet handlar allt om färg, man ska färglägga en spelyta så mycket som möjligt tillsammans med tre andra och förutom att ha sina vapen har man en massa andra egenskaper och verktyg för att täcka upp med så mycket färg som möjligt och samtidigt eliminera fienden om dom skulle vara i vägen.

Spelkontrollerna är också något som varit lite unikt, om man vill det. Man kan antingen välja att sikta med hjälp av Switch motion control eller hederligt med spakarna som vi annars är vana vid. När vi spelade Splatoon 2 så använde vi oss utav Nintendos Pro Controller som inte är ett måste men gör det betydligt bekvämare. Kontrollerna i Splatoon 2 är precis som i första spelet väldigt tighta med små marginaler men det krävs heller inte särskilt stora på grund av att det handlar om färg och inte alltid fienden som ligger i fokus.

Det finns även ett kampanj läge om man skulle vilja ta sig igenom en kortare story genom att rädda ”Zapfish” på olika banor med fiender och då handlar det inte alltid om att färglägga allt i färg utan bara att ta sig från A till B, men det finns flera mekaniker som Nintendo tagit fram här som inte fanns med i första spelet som är så genialiska att bara det höjer betyget ett snäpp.

Men  precis som i tidigare Splatoon så är det multiplayer som det är fokus på och här kan man välja allt från att spela rankade matcher till att spela en snabb match eller med enbart sina vänner, valen finns där men till vissa av lägena måste man vara minst rank 10 som kan ta lite tid men även ett bra sätt att komma in i flerspelarläget.

Gillar man FPS-spel och är van vid att spela spel där allt har med krig kommer inte Splatoon 2 att göra en besviken då det inte finns något som helst krig här utan här handlar allt om färg, färg och gulliga karaktärer som man nästan har svårt att dränka i färg. Hela konceptet att det just är färg i fokus är såpass smart att vi tycker det är konstigt att inte andra större utvecklare jobbat vidare på denna iden utan fortsätter att utveckla spel som antingen utspelar sig under någon av våra två världskrig eller framtida tragedier.

Omdöme

Precis som i första Splatoon så kan vi inte sluta kämpa med att gå upp i level med vår karaktär, men det är inte alltid så lätt som det låter och till en början blir det en del förluster tills dess att man hittar sin taktik. Men alla färger, alla karaktärer och en story som inte kanske är särskilt spännande med helt klart värd att spela igenom bara för att få en mer känsla av vilken miljö man har att upptäcka samt flera mekaniska lösningar som är helt geniala med tanke på all fokus på färgläggning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.