Äntligen får vi vara med om en comeback av Resident Evil och detta betydligt bättre än vi nån kunnat tro efter dem tidigare katastroferna.

När vi fick höra om Resident Evil 7 för första gången var vi nog inte ensamma om att vara skeptiska till spelet efter floppen med Resident Evil 5 och 6 där det var mer action än skräck som vi annars är vana vid.

Men i Resident Evil 7 är det skräck redan från sitt första steg man tar ute i träsket för som karaktären Ethan som är på jakt för att hitta sin kära Mia som varit spårlust försvunnen i tre år. Ledtrådarna för att hitta Mia leder till Familjen Bakers hus eller ska man säga område där ingenting är som det ska, vilket kanske inte var så oväntat.

Vi vill inte berätta för mycket om handlingen men kort och gott ska man hitta sin kära vilket helt ovanligt inte endast handlar om det utan betydligt mycket mer. Familjen Bakers är inte precis ”normala” vilket redan från start ger känslan av att man är jagad av någon hela tiden och man får inte en lugn stund.

Resident Evil 7 innehåller några få pussel som vi uppskattar till max, men vi hade gärna velat se fler pussel och betydligt svårare sådana, eller så hade vi bara extrem tur när vi spelade igenom spelet. Eftersom det inte är allt för ofta det släpps skräckspel som AAA-titel så är man inte lika van vid jumpscares som vi kan lova om att Resident Evil 7 innehåller en del fastän man försöker vara beredd så finns dem där.

Resident Evil 7 har stöd för VR men endast Playstation VR där vi får känslan av att Resident Evil 7 är som skapat för VR genom att man har valt att byta från tredjepersonsperspektiv till första person, dock tycker vi det är synd att endast Playstation VR är headsetet som får stöd för VR då vi gärna hade velat se detta stöd även till PC.

När det kommer till spel som Resident Evil 7 så är det väldigt sällan grafiken något som är viktigt utan här är det istället ljudet, ljudet har aldrig varit så viktigt som i Resident Evil 7 och Capcom som utvecklat spelet har verkligen haft detta i åtanke där alla tänkbara ljud detaljer som passar in på skräck finns där och det får en verkligen att svettas lite extra när man vandrar omkring i Familjen Bakers hus.

Det ända vi kan klaga på gällande ljudet är dialogerna som är väldigt tunna och inte alls lika bra som allt i spelet. Capcom har ärligt talat aldrig annars varit kända för att ha bra manus med bra dialoger utan allt annat har istället varit alldeles utmärkt.

Storyn kan kännas lite seg och ärligt talat svårt att vara trovärdig men allt djupare in i storyn ju fler frågor får vi svar på, men även fler frågor kommer till och ibland får vi inte ens svaret direkt utan får läsa oss till detta.

En liten rolig detalj i Resident Evil 7 är att Capcom har lite referenser från dem tidigare Resident Evil-spelen såsom att man nämner olyckan i Raccoon City i en tidningsartikel mitt i spelet.

Det finns så mycket som stämmer med Resident Evil 7 och mycket som Capcom lyckats få tillbaka från dem tidigare lyckade spelen. Allt handlar inte om att skjuta zombies utan det gäller att gömma sig, hitta nycklar och helt enkelt överleva från några få galna personer till en början.

Omdöme

Årets spelår hade inte kunnat börja bättre med Resident Evil 7 som är precis det vi har väntat på att få från Capcom, vi hoppas bara att Resident Evil lever vidare i samma spår som 7:an och trycker in lite fler jumpscares samt fler och svårare pussel.

Betyg

Resident Evil 7
 • 8/10
  Grafik - 8/10
 • 10/10
  Ljud - 10/10
 • 9/10
  Miljö - 9/10
 • 8/10
  Story - 8/10
8.8/10

Sammanfattning

Resident Evil har dem senaste åren varit en besvikelse men Capcom har tagit sig själva i kragen och äntligen gjort ett Resident Evil som vi så länge längtat efter, nu är det bara att dra ner på belysningen och påbörja äventyret hos Bakers.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.