Tidernas kanske läskigaste spelserie är tillbaka och denna gången drar vi till Texas och blir jagad av…. tja vad det är som jagar oss har inte ens vi riktigt förstått än.

Första gången var vi på ett mentalsjukhus vilket nästan är ett måste när det kommer till ett skräckspel, denna gången är vi i Texas, ute bland majsfält och galna rednecks.

I Outlast 2 får vi spela som Blake Langermann som tillsammans med sin fru Lynn Langermann ska undersöka ett mord ute i Arizona som ingen kunnat lösa och som dessa två reportrar ska försöka ta reda på varför, men dom önskar nog ganska snart att man släppt det helt och inte hamnar i detta helvete som dom kommer vara med om.

Redan från start får vi vara med om en helikopterkrasch där paret snabbt separeras och Blake börjar sin jakt att hitta sin fru som blivit kidnappad, men det finns ett syfte med detta kidnappande som förmodligen är det sista man kunde tänka sig.

Precis som i första Outlast kan man inte slåss med fienderna utan det ända man egentligen har är sin kamera och kondition. Man måste springa en hel del vilket kanske inte kommer som en förvåning och till en början när vi inte vet vad vi har att vänta oss blir allt läskigt, allt får en att hoppa till och varenda litet ljud får oss att svettas lite extra.

Men det dröjer inte länge innan vi börjar vänja oss vid allt detta och nån större variation av fiender blir det inte utan här handlar allt om ljud som kanske inte är lika lätt att vänja sig vid men fortfarande något vi klarar av att acceptera utan att bli rädda.

Det blir mycket repetitioner i Outlast 2 och det läskiga försvinner ganska snabbt där vi istället får kämpa med att hitta rätt väg samt batterier till kameran som vi använder kanske lite mer än vi egentligen behöver.

Grafiken har fått sig ett lyft och det kommer kanske inte helt oväntat, bilduppdateringen är jämn men eftersom det är ofta mörkt så hade det varit väldigt konstigt, men det som gör helheten med Outlast 2 är alla detaljer som spelet har att erbjuda men tyvärr så finns det vissa detaljer som utvecklarna överdriver lite med och som inte gör spelet skrämmande utan mer äckligt, ett exempel är att vi hittar en levande tjej fastkedjad i en säng med en hink bredvid sig full med avföring, vi vet ingenting om denna personen och vi springer egentligen bara förbi henne, men varför?

Första Outlast är inget måste att spela om man vill ge sig på tvåan direkt då de inte hänger ihop på något sätt, vill man gå in lite djupare i spelen så kan man hitta tecken på tvåan redan i första spelet via vissa dokument och dialoger, men inte mer än så.

Omdöme

Outlast 2 har en intressant story men de läskiga delarna i spelet försvinner ganska snabbt då spelet upprepar samma sak om och om igen förutom att man måste hitta nya vägar för att inte fienderna ska sätta en yxa i ryggen på oss.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 7 =