Mario Kart 8 är tillbaka och denna gången till Switch med några få nyheter men fortfarande lika fartfyllt och underhållande.

Bara tanken att ännu en gång kunna ta sig Nintendo konsol, denna gången Switch och sätta oss i soffan för att spela lite Mario Kart 8 som är minst lika snyggt och fartfyllt som tidigare.

Nintendo valde alltså att inte göra ett helt nytt Mario Kart utan behålla kanske deras bästa Mario Kart nånsin, åttan fast i en deluxe version och denna version endast till Switch för vad vore en Nintendo konsol utan ett Mario Kart-spel?

Det händer inte ofta från Nintendo men denna gången känns det som att dom har lyssnat på sina fans och detta genom att bland annat göra om Battle Mode som nu fått sina egna arenor för sin ballong-jage och precis som många andra banor i Mario Kart 8 är även dessa välgjorda men en del överraskningar.

Men är man inte intresserad av Battle Mode så tillkommer det fem nya banor i vanligt race varav tre av dessa är skapade från andra klassiska Mario Kart som vi inte kan annat än älska, det finns inte många saker som vi inte gillar med Mario Kart 8 och Deluxe-versionen är långt ifrån ett undantag.

Det finns dock lite fler överraskningar med Mario Kart 8 deluxe, till exempel ett nytt spelläge där man ska hålla i en stjärna så länge som möjligt innan någon av dom andra spelarna tar den ifrån en, det låter enkelt men tro mig, när man har så många spelare som jagar en för en stjärna blir det snabbt stressigt men även väldigt underhållande.

Redan innan Mario Kart 8 deluxe släpptes så fick Nintendo ta en del kritik att det är alldeles för lite nyheter i spelet till Switch där vi ”endast” fått ta del av fem nya banor, tre nya bilar samt några nya karaktärer, men enligt oss tycker vi att det räcker för att få kallas för deluxe då spelet redan från början är välgjort, välpolerat och fungerar riktigt bra både som handhållen som i dockstationen.

Det ända som vi egentligen kan klaga på som även var ett problem i första spelet är online-delen som till och från tappar kontakten och kastar ut en mitt under ett race, ibland kommer man inte ens så långt vilket gör att man antingen spelar split-screen eller nöjer sig med AI:n. Vi hoppas att Nintendo kommer jobba stenhårt med att få ordning på sin online-del när det kommer till Switch och då menar vi inte endast hos Mario Kart 8 deluxe.

Omdöme

Mario Kart 8 deluxe är ett måste för alla som äger en Switch konsol och detta eftersom spelet är skapat även för dom som inte tycker om eller är så bra på bilspel, ett bilspel för alla helt enkelt. Mario Kart 8 deluxe är så mycket mer än ett bilspel det är Mario och gänget på snabba bilar som ger en upplevelse få kan beskriva med ord kräver det att upplevas-

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 9 =