Elder Scrolls Online har haft en tuff start men senaste expansionen Morrowind ser ut att vända på detta.

Många Elder Scrolls-fans blev besvikna över Bethesda beslut att göra spelet till ett MMO och inte nog med beslutet så blev inte spelet som många hade tänkt sig i början. Efter flera mindre expansioner och stora uppdateringar hade man hoppats på att locka tillbaka spelarna men utan framgång fram tills Morrowind-expansionen.

Man behöver inte oroa sig att det har allt för mycket att göra med Elder Scrolls III: Morrowind då denna expansionen utspelar sig 700 år före spelet och vi får egentligen en hel del bakgrundshistoria som vi kanske inte känt till tidigare.

Morrowind-expansionen känns mer som ett helt nytt MMO inom Elder Scrolls-världen där vi börjar med att skeppet som ska ta oss till Vvardenfell men som tyvärr sjunker och man vaknar upp hos en slavhandlare och det är här äventyret nu börjar, man fortsätter alltså inte på någon gammal karaktär utan här börjar man om helt från början fast delvis ny värld.

Elder Scrolls Online: Morrowind har stor fokus på en intressant story och när det kommer till just MMO-spel så kan det vara svårt att få till en story som man fastnar för eftersom sidouppdrag och liknande kan vara i vägen och man glömmer snabbt bort vara huvudstoryn egentligen handlar om, men redan från start känner vi att även sidouppdragen har en stor betydelse som binder samman det både med olika karaktärer samt världar.

Elder Scrolls Online: Morrowind innehåller en massa nya PVP samt PVE områden där vi har flera timmar att spendera för att få till rätt level för nästa äventyr i den enorma världen.

Många har varit oroliga att om man inte spelat Elder Scrolls Online tidigare så skulle denna expansionen ställa till det, men här märks det tydligt att Zenimax Online Studios har tänkt till och valt att ändå göra spelet såpass lätt att komma in i även för dom som provar på spelet för första gången, detta var vårt fall då vi valde att inte prova på Elder Scrolls Online när det väl kom ut för sin kritik.

Elder Scrolls Online: Morrowind är kanske det vi hade hoppats på vi skulle få se första gången men bättre sent än aldrig ärligt talat. Även om man inte har gett Elder Scrolls Online en chans tidigare så är Morrowind-expansionen det perfekta tillfället att börja där vi har helt nya äventyr att utforska och det går minst lika bra att göra det själv som med vänner och kanske det bästa av allt, ingen månadsavgift.

Har man spelat Elder Scrolls III: Morrowind så kommer man känna igen sig en hel del, mycket nostalgi fast i ny modern grafik, hos flera av oss på redaktionen väcktes gamla minnen och gjorde att vi inte kunde släppa Morrowind på bra många timmar redan från start.

Spelmekaniker är en sak som varje MMO har annorlunda och ibland tar det tid att komma in i, men hos Elder Scrolls Online är spelmekaniken relativt lätt och det tar inte allt för lång tid att komma in i det för att sedan lära sig alla sina förmågor som man får under resans gång. Precis som i alla andra Elder Scrolls så kan man även här loota i stort sett allting, allt från äpplen till tomma flaskor eller kläder som inte har någon nytta mer än guldet som alla jagar. Men man får vara försiktig, det kan även leda till konsekvenser att tjuva från fel person som ni kommer märka längre in i äventyret.

Grafiken har fått sig ett lyft också där vi får se mer detaljer allt från alla föremål men även när det kommer till dom nya världarna samt väder. Karaktärerna har det inte hänt allt för mycket med och det är inget vi hade förväntat oss heller.

Ljud där dialogerna spelar en stor roll har aldrig varit Bethesdas starka sida och så heller inte denna gången där inte bara dialogerna med röster samt ljud överlag i dialogerna är rena katastrofen men helt klart underhållande.

Omdöme

Elder Scrolls Online: Morrowind är expansionen som vi hade hoppats på skulle vara det vi fick från Elder Scrolls Online redan dag ett men nu får vi nöja oss med att det är en stor expansion som i våra ögon är ett helt nytt spel och ett MMO som vi väntat på några år nu.

Nostalgi till max underhållande PVP-områden men även PVE denna gången som kanske inte varit den starka sidan tidigare.

Vi är glada att äntligen få spela Elder Scrolls Online som vi velat spela det från dag ett och att vi även får lite nostalgi på köpet gör allting bara ännu bättre, hoppas nu bara att utvecklarna har lärt sig av sina tidigare misstag och kan fortsätta leverera det fansen är ute efter.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.