Crash Bandicoot är tillbaka och vi har aldrig varit så glada att se en klassiker på vår nya konsol.

Crash Bandicoot: N’sane Trilogy är en samling av dom tre första spelen som har fått sig ett rejält lyft när det kommer till grafiken. Problemet som vi oftast är oroliga över när det kommer till just gamla spel görs om till nytt är att känslan i spelet riskerar att försvinna och att det blir för ”modern”, men här har studion gjort ett toppen jobb och lyckats behålla retro känslan just när det kommer till kontrollerna.

För många var just första Crash Bandicoot det första spelet som nånsin spelades på ett Playstation, flera av oss på redaktionen är bland dessa och att få chansen att spela Crash Bandicoot på nytt fast på Playstation 4 var ärligt talat inget vi tänkt på förrän Crash Bandicoot: N’sane Trilogy utannonserades.

Crash Bandicoot utvecklades ursprungligen av Naughty Dog (Uncharted-serien) men det är inte dom som valde att göra om spelen till våra nya moderna konsoler utan det jobbet tog Vicarious Visions som gjort en riktigt, riktigt bra jobb.

Grafiken har fått sig ett rejält lyft, när vi starta upp spelet så ska vi vara ärliga och säga att förväntningarna var inte alls höga då vi varit med om dessa remakes av spel tidigare och inte riktigt  imponerat. Vicarious Visions har däremot visat hur man ska göra ett nästintill retro spel till modernt igen men ändå behålla de bästa delarna i spelet som gör att man inte tröttnar och istället väcker gamla minnen.

I alla tre spelen finns all galenskap kvar med dom gamla bossarna till galna banor att ta sig igenom som stundvis ärligt talat kan vara riktigt svåra, nästan svårare än vi minns på Playstation-tiden. Vicarious Visions har bekräftat att några av banorna har blivit lite svårare för att skapa en större utmaning och vi älskar det.

En liten detalj som har lagts till är att Crashs lillasyster är nu spelbar i alla tre spelen när man vill genom ett enkelt knapptryck, en liten detalj som betyder mycket för oss som spelat Crash tidigare och känner för lite ombyte.

Fastän att spelen har nästan 20 år på nacken så känns spelet fräscht och är minst lika svårt fastän vi har betydligt bättre handkontroll idag i jämförelse med första Playstation. En stort minus, enormt stort minus är att alla tre spelen endast körs i 30 bilder per sekund istället för 60 bilder per sekund vilket vi tycker borde vara ett måste med tanke på storleken av spelet och att det ändå är ett gammalt spel som borde vara en självklarhet med 60 FPS.

Men denna gången så är vi bara glada över att få spela en klassiker snyggare än nånsin med samma sköna retro känslan i behåll men dock svårare, lite mer utmaning och några fler svordomar.

Omdöme

Varesig om man har spelat Crash Bandicoot tidigare eller inte så tycker vi att Crash Bandicoot: N’sane Trilogy nästan är ett måste för alla som äger ett Playstation 4 idag bara för att få vara med om en klassiker och få sig en rejält utmaning.

Vicarious Visions har gjort ett riktigt grymt jobb och tydligen är detta bara början och vi har en helt del att se fram emot från denna studio i framtiden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.