Recension: Agents of Mayhem

Gänget bakom Saints Rov-serien är tillbaka men med något helt nytt eller vad som försöker vara helt nytt.

Saints Row har funnits med oss ett tag men aldrig riktigt blivit ett såpass stort spel att alla pratat om det, det man pratat om i spelet istället har varit humorn, en annorlunda story samt allt annat som är överdrivet groteskt eller riktigt bra i spelet.

Nu är det dags igen men denna gången inte ett nytt Saints Row utan istället ett helt nytt spel från utvecklarna Volition.

Agents of Mayhem behåller samma humor som utvecklarnas andra spel och det märks tydligt att det är just humor det är fokus på fastän det finns en hel del att göra. Agents of Mayhem består av ett gäng olika agenter och några av dom är

 • Hollywood
 • Hardtack
 • Fortune
 • Oni
 • Kingpin
 • Scheherzade
 • Rama
 • Red Card
 • Joule

Under hela spelets gång så spelar man alltid tre agenter samtidigt som är uppdelade i olika ”teams”. Varje agent har självklart sin karaktär, sin bakgrund och sitt humör som stundvis kan vara rätt så överdrivet kanske till och med lite uttjatat. Eftersom varje team består av tre agenter så kan man med ett enkelt knapptryck skifta mellan dessa tre agenterna för att använda olika agenter i olika situationer som kan uppstå. Alla agenterna ingår i någon slags organisation som sen styr och ställer om vad man ska göra, vilka bossar samt fiender man ska eliminera och egentligen allt som ska göras utan att man behöver tänka allt för mycket själv eller lägga tid på det, all den energin går till strider och överlevnad.

Men fastän vi kan skifta mellan tre agenter under hela spelet så finns det inget co-op läge att ta del av, man kan varken spela lokalt eller online utan det är endast single-player som erbjuds här vilket vi gärna skulle vilja se möjligheten att spela i alla fall med en annan då fokus hela tiden ligger på flera agenter.

Varje agent är unik på sitt sätt genom olika förmågor, vapen samt egenskaper som ska göra det lättare att klara av uppdragen som till en början utspelar sig i Seoul, Sydkorea. Men fastän att varje agent är unik på sitt sätt med sin bakgrundshistoria så blir det även väldigt löjligt, dialogerna och kommentarerna som nästan varje agent har blir dåligt, tråkigt och ärligt talat inte alls bra. Det känns som att man vill alldeles för mycket av dessa agenter vilket gör att resultatet blir allt annat än bra. Även många andra karaktärer i spelet, till exempel som agenterna chef hotar med samma sak från början till slut, ett hot som agenterna ändå inte riktigt verkar bry sig om och blir uttjatat, ibland till och med irriterande dialog i spelet.

Det är en öppen värld vi har att röra oss på med lite olika uppdrag här och var. Har man spelat Saints Row tidigare så finns det väldigt mycket som påminner om dom spelet här och detta behöver inte vara något dåligt utan gör det istället lättare och tar inte lika lång tid att komma in i spelet.

Men tyvärr finns det fortfarande mycket brister som följer med från Saints Row-tiden, bland annat att vi har en öppen värld att röra oss på men denna spelvärld är ärligt talat helt ointressant och ger inge mer material att utforska, fastän vi gillar grafiken och valet som gjorts där är bra och passande så är det tyvärr inte passande för en öppen värld som i Agents of Mayhem.

Uppdragen varierar inte heller allt för mycket utan det handlar allt oftare om att man ska försöka överleva och skydda en viss punkt en viss tid medan fienderna kommer i stora grupperingar, påminner en del om horde-läge i andra spel.

Humorn finns där till en viss grad fortfarande och vi hade gärna hoppats på att Agents of Mayhem skulle vara något helt nytt istället för ett annat Saints Row som är känslan man får av spelet nu.

Agents of Mayhem är långt ifrån ett dåligt spel, mekaniken att kunna skifta mellan tre olika agenter är toppen och underhållande, det finns delvis ett intressant story bakom det hela samt att vi fortfarande har en öppen värld att röra oss på fastän det kanske inte är till 100 procent bra genomfört.

Gillade man tidigare Saint Row-serien kommer man garanterat tycka om Agents of Mayhem också fastän att skämten kan vara lite torra och dialogerna lite väl uttjatade ibland onödiga. Flera av oss på redaktionen försöker verkligen att tycka om spelet men det är så mycket som säger emot att vi tyvärr inte kan fortsätta denna resan, just nu.

Agents of Mayhem
 • 7/10
  Grafik - 7/10
 • 5/10
  Ljud - 5/10
 • 5/10
  Story - 5/10
 • 4/10
  Miljö - 4/10
5.3/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.