Razer första spelskärm är Raptor

Razer har nu visar upp sin första fristående skärm men saker och ting ser ut att saknas samt vad har dom gjort med foten på skärmen?

Det var enligt mig bara en tidsfråga innan Razer skulle visa upp en spelskärm med tanke på att dom redan har bra skärmar i sina laptops.

Raptor är namnet på Razers första spelskärm som är en skärm på 27 tum som har en IPS-panel med upplösning på 2560 x 1440 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. På baksidan av foten så hittar man som ”kanaler” där sladdarna ska gå och Razer skickar med gröna sladdar för att få till det lite snyggare och då är det USB-C, USB-A, HDMI, Displayport samt strömkabeln som följer med i paketet.

Men av någon anledning så har inte Raptor stöd för VESA så man kan inte i nuläge ha den på ett stativ eller väggen eller något annat sätt förutom med den (lite annorlunda designade) foten som följer med skärmen och självklart ska även skärmen ha Chroma-stöd så man får alla världens färger runt själva foten om man vill det.

Razer Raptor kommer att börja säljas senare i år och inte helt oväntat skäms inte Razer med att ta betalt, priset hamnar på hela 700 dollar och egentligen finns det inget som Raptor gör bättre än andra spelskärmar med samma specifikationer och betydligt lägre pris.

Men största minus som jag ser nu är att jag kan inte se eller läsa något gällande VESA-stöd på skärmen utan man får helt enkelt stå ut med foten och kanske är perfekt för dom som älskar Chroma-funktionen. Det kan hända att stödet kommer finns tillgängligt vid säljstart och att Razer lägger till det vilket vore väldigt konstigt annars.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.