Oculus prissänker och visar fristående headset

Oculus har nu visat upp årets nyheter som kanske inte låter som att det är mycket men som i slutändan leder till något helt annat.

Först och främst så har Oculus nu gått ut med att dom kommer att prissänka Oculus Rift med 100 dollar (cirka 900 kronor) och detta gör man för att man vill att betydligt fler ska ha möjligheten att äga ett VR-headset och uppleva allt som komma skall under de kommande åren.

Men Oculus hade även ett helt nytt headset att visa upp, Oculus Go som är ett fristående headset vilket betyder att inga kablar eller liknande kommer behövas.

Detta är heller inget headset som används med hjälp av telefonen utan är enligt Oculus ett mellanting av mobil VR och stationär VR som alltså inte kommer kräva en dyr PC eller en nyare smartphone. Skärmarna i Oculus Go är LCD-skärmar med WQHD-upplösning (2560 x 1440) vilket är betydligt högre än vi är vana vid av Oculus. Oculus har tagit fram ett nytt glas som enligt dom ska minsta screen door effekten.

Man behöver heller inga hörlurar till Oculus Go utan headsetet är utrustat med högtalare som kallas för Spatial Audio och ska ge samma effekt som ett par hörlurar.

Till en början kommer alla appar som idag fungerar på Samsung Gear VR kommer även de att kunna köras lika bra på Oculus Go, fler appar speciellt utvecklare till Oculus Go kommer under 2018.

Oculus Go börjar säljas under 2018 och priset väntas hamna på cirka 199 dollar.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.