Nvidia överraskar med GTX 1660 Ti

Nvidias senaste RTX-serie är i fullgång och många trodde då att GTX var helt uteslutet, men tydligen inte med nya 1660 Ti.

Jag fick frågan för några veckor sedan om jag ville testa på GTX 1660 Ti vilket fick mig att bli lite förvirrad, nyligen fick vi se RTX-kort som överraskar när det kommer till prestandan men inte när det kommer till priset tyvärr.

GTX 1660 Ti var ju ett kort som jag aldrig hört talats om men som nu har släppt officiellt och detta kortet har Nvidia tagit fram för dom som inte vill ge allt för mycket pengar och ändå få en OK prestanda.

GTX 1660 Ti kommer att utrustas med 1 536 CUDA-kränor, 6 GB GDDR6 samt en boostklockning på 1,8 GHz. Om alla dessa siffror inte säger er särskilt mycket så kan man kort och gott säga att 1660 Ti kommer vara 1,5 gånger snabbare än 1060 vilket gör att GTX 1660 Ti utan problem ska leverera 120 FPS i 1080p i flera av dom populära Battle Royale spelen.

Men även många andra spel kommer garanterat klara av högre inställningar och är ett kort som nog kan passa många som inte vill spendera allt för mycket på ett nytt men bra grafikkort.

Nvidia GTX 1660 Ti finns redan nu tillgänglig hos flera återförsäljare från flera olika tillverkare och priset börjar från cirka 3 200 kronor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.