Nästa macOS är Mojave

Mojave blir alltså namnet på nästa macOS som får en del nyheter, men inga stora sådana denna gången men nästa år händer det, iOS appar på macOS.

Apple är kända för att döpa sina macOS versioner till olika landmärken i Kalifornien, nu är det Mojave som står på tur.

En av nyheterna som så många väntat på är mörkerläge i macOS där det helt enkelt bli mycket mörkare på skärmen, mycket av det som annars är vitt i olika program samt webbläsaren är nu istället svart för bekvämare känsla för ögonen vid mörkertid.

Finder har fått sig ett nytt gränssnitt där det finns några få nya funktioner som t.ex att man kan nu med ett enkelt knapptryck titta på flera bilder samtidigt i en snygg ”slider”. Apple har jobbat hårt med säkerheten hos Mojave och en funktion som kanske många kommer uppskatta är att Safari kommer göra det svårare för många webbtjänster att få information från bland annat cookies om vad som ska visas för reklam, till och med om kommentarsfälten ska visas på skärmen eller inte.

Mac App Store har fått sig ett rejält lyft där Apple ännu en gång försöker få användarna att dra nytta av dom få apparna som finns. Den nya designen har bland annat olika kategorier nu i appen såsom Discover, Create, Work, Play, Develop, Categorier och tillslut updates. Om detta kommer få Mac App Store att växa eller inte är okänt men det sista Apple nämnde gällande appar kommer nog många se fram emot.

Apple bekräftar nu nämligen att dom jobbar på möjligheten att köra iOS appar på våra macOS-maskiner, kort och gott kommer vi nån gång under 2019 eller 2020 få tillgång till miljontals av appar som redan nu finns tillgängligt på iOS. Under 2019 kommer utvecklarna att få ta del av detta men Apple meddelade redan nu att dom själva har provat på detta med nyheter till Mojave, News, Home, Stock samt röst memo-apparna är egentligen appar direkt från iOS men fungerar nu felfritt på macOS.

Nyheterna som vi tagit upp ovan är bara några av de som Apple visade upp, vill ni läsa mer om Mojave gör ni det lättast här.

macOS Mojave finns redan som en beta redan nu men fullversionen av Mojave dröjer till hösten, inget spikat datum än.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.