Microsoft visar upp Surface Go

Surface Go blir den billigaste modellen som kommer kosta från 4 899 kronor med helt ok specifikationer.

Surface-serien har inte sålt riktigt så som Microsoft hade velat, det är en helt fantastisk produkt, kompakt och smidig design men det som förmodligen skrämmer bort många är priset som är högt, lite för högt till och med.

Nu har Microsoft dock visat upp en betydligt billigare Surface-modell som heter Surface Go som är en dator som har en skärm på tio tum i upplösning 1800 x 1200 pixlar. Under skalet hittar vi två kärnig Intel processor (Pentium Gold 4415Y) vilket är en processor skapad för lågenergi och perfekt ändamål som Surface Go.

Tillsammans med Intel processorn hittar vi 8 GB minne samt 64 GB eMMC-lagring eller 128 GB SSD. Till en början kommer båda varianterna endast att erbjudas med Wifi men senare i år kommer även 4G/LTE varianter av Surface Go.

Operativsystemet som är installerat på Surface Go vid leverans är Windows 10 S som kräver att man laddar hem alla appar via Microsoft Store, men det ska gå att installera fullskalig version av Windows 10 utan extra kostnad.

Surface Go med 4 GB ram och 64 GB lagring kommer att kosta 4 899 kronor medan modellen med 8 GB ram och 128 GB lagring kommer gå på 6 399kronor. Första Surface Go kommer att levereras 28 augusti men redan nu kan man alltså förhandsboka Surface Go.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.