Mac Mini har äntligen uppdaterats men så även priset

Efter ungefär fyra år så har Mac Mini äntligen fått sig en uppdatering och visst är den kraftfullare men även mycket dyrare.

Mac mini har äntligen fått sig en uppdatering och det är en ganska så rejäl sådan om man jämför med föregångaren, men det kommer ju inte heller som någon överraskning precis. Dock är uppdatering ganska så snål fortfarande med tanke på priserna som Apple sätter på Mac Mini.

Mac Mini går nu att få med antingen fyra eller sex kärnig processor från Intel samt att ram-minnet går nu att få från 8 GB 2666 MHz ända upp till 64 GB. Även lagringen i nya Mac mini är ny och allt är nu flashbaserat och går att få ända upp till 2 TB PCIe SSD.

För grafiken står Intels inbyggda i processor Intel UHD Graphics 630 som fungerar bra men förvänta er inte något spelmaskin eller tyngre jobb med video till exempel.

Portarna på baksidan hittar vi nu

  • 1x HDMI 2.0
  • 2x USB 3
  • 4x Thunderbolt 3 (USB-C)
  • Ethernet (10 Gb)
  • 1x 3.5 mm ljudport

Fastän att hårdvaran kanske inte är jätte mycket att hylla så är det fortfarande bättre självklart men tyvärr så påverkar detta även priset på nya Mac mini.

Även nya Mac Mini är tillverkat av 100 procent återvunnen aluminum och finns nu i färgen rymdgrå istället.

Instegversionen som bjuder på en Intel Core i3 fyrkärnig processor, 8 GB 2666 MHz ram samt 128 GB SSD lagring kostar 9 995 kronor och pillar man lite med konfigurationen och maxar en Mac Mini så kan den gå på nästan 50 000 kronor.

Mac Mini går att förbeställa redan nu och börjar levereras 7:e november.

Mac Mini var en av mina personliga favoriter med specifikationen man får för 10 000 kronor gör att man tvekar rejält och istället väljer en Macbook kanske.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.