Huaweis första vikbara telefon Mate X

Samsung får hård konkurrens nu när Huawei har visat sitt svar på vikbara telefon Mate X som har en helt annorlunda design och lösning.

Precis som flera rykten påstått senaste tiden så har Huawei nu presenterat sin Mate X som är deras svar på en vikbara telefon och en direkt konkurrent till Galaxy Fold.

Huawei har valt att göra lite andra lösningar när det kommer skärm och andra lösningar, bland annat så är inte Mate X utrustad med två skärmar utan istället använder man en och samma skärm medan Samsung valt att ha två olika skärmar i sin lösning.

Mate X kommer att ha en skärm på 6,6 tum 2480 x 220 pixlar på utsidan men när man fäller ut telefonen helt så får man hela åtta tum att jobba med, upplösning ligger då på 2480 x 1148 pixlar.

Eftersom att Huawei har en annan lösning på sin telefon så har dom även lyckats få telefonen betydligt tunnare än Galaxy Fold, Mate X är endast 11 millimeter tjock medan Galaxy Fold är 17 millimeter. Fastän att Mate X är tunnare samt att vi hittar en större skärm så har Huawei lyckats trycka in lika stort batteri på 4 500 mAh.

 

ModellHuawei Mate X
OperativsystemAndroid 9.0 (Pie)
Mått (H x B x D)Unfolded: 161.3 x 146.2 x 5.4 millimeter
Folded: 161.3 x 78.3 x 11 millimeter
Vikt295 gram
ProcessorHisilicon Kirin 980 (7 nm)
Minne8 GB LPDDR4-ram
Skärm8,0 tum – 2200×2480, AMOLED, 414 ppi
Lagring512 GB + stöd för NM (Nano Memory) upp till 256 GB
Kamera40 MP, f/1.8, 27mm (wide), 1/1.7″, PDAF
16 MP, f/2.2, 17mm (ultrawide)
8 MP, f/2.4, 52mm (telephoto)
Batteri4500 mAh (ej utbytbart)
AnslutningUSB Type-C
NätverkLTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
NFC
Pris?

Fastän detta blir Huawei första vikbara telefon så har dom inte snålat på hårdvaran eller annat. Mate X kommer bland annat utrustas med 5G redan från start. Även batteriet kommer få stöd för snabbladdning (55W) vilket ska ge 85 procent av batteriet på endast 30 minuter. Fingeravtrycksläsare finns men den sitter på Power-knappen men finns tillgänglig, ansiktsupplåsning finns också på Mate X.

Men det som skiljer sig Huawei mot Samsungs presentation är att ingen journalist har hittills fått röra eller hålla i Mate X medan Galaxy Fold var fritt fram för flera personer att verkligen få känna och klämma på telefonen.

Det finns inget lanseringsdatum på Mate X men mycket pekar på andra halvan av 2019 och att priset kommer hamna på över 2000 euro. Inget av detta är bekräftat så vi får ta det med en nypa salt.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen att jag är väldigt intresserad att se hur dessa ”vikbara” telefoner kommer att se ut på marknaden, kommer dom att ta över marknaden eller är detta mer som ett ”test” för att se om konsumenterna verkligen vill ha detta? Jag är positiv till det men detta egentligen bara rent teoretiskt då jag inte har sett dessa telefoner i verkligheten utan endast via bilder och text.

Mate X ser helt klart enligt mig mer intressant ut men att jämföra just nu Mate X med Galaxy Fold är nog det som gäller tills dess att fler ger sig på dessa vikbara skärmar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.