Google sålde mindre än fyra miljoner telefoner

Google kämpar vidare med att ta sig in marknaden för hårdvara och Pixel-telefonerna är en bra start men tyvärr säger inte siffrorna samma sak.

Att Google vill vara med på mobilmarknaden är de inge tvekan om, ännu mindre efter att dom köpt upp större delar av HTC för att kunna få fart på utvecklingen samt försäljningen.

Idag har vi Google Pixel 2 och Pixel 2 XL som har fått bra betyg och är en telefon värd att satsa på speciellt om man är ute efter bra kamera, men tyvärr så verkar inte detta räcka. Google har fortfarande en lång bit kvar till giganterna Apple och Samsung. Google sålde endast 3,9 miljoner telefoner under 2017 och endast säger vi för så många telefoner lyckas Samsung och Apple sälja på lite mer än en vecka.

En stor anledning till att Google säljer såpass få telefoner är att dom finns fortfarande inte i särskilt många länder, tyvärr är Sverige en av länderna som telefonen inte säljs i.

Vi får hoppas att Googles uppköp av HTC kommer göra att framtida telefoner släpps i fler länder och att siffrorna som är väldigt låga idag kommer växa inom kort.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.