Google presenterar Android P som får en ny navigering

Android P kommer med en hel del nyheter, Google själva säger att dom vill man ska bli ett med telefonen och detta inte helt oväntat tack vare AI.

Android P heter nästa stora uppdatering och vi har som vanligt en hel del nyheter att ta del av. Google har haft stor fokus på att telefonen ska göra mestadels av jobbet innan vi ens tar upp telefonen, Android ska lära sig vilka appar vi använder vid vilka tillfällen m.m. Allt detta görs med hjälp av en inbyggd AI som ska hålla koll på oss, på vår användning samt göra så vi inte behöver ha mycket skärmtid om vi till exempel vill få fram en specifik låt på Spotify.

Navigering

Navigeringen har förändrats helt där vi denna gången endast hittar en hemknapp samt tillbakaknapp. Med hemknappen är det i stort sett där vi gör allt, allt från att multitaska där även multitaskningen har fått sig ett lyft, alla appar är live hela tiden så man inte behöver gå in i appen utan räcker att bläddra bland multikörningen. Lättast att se hur nya navigeringen fungerar är via bilden nedan.

Inbyggd AI

En stor nyhet hos Android P är att den har en inbyggd AI som ska göra en hel del för oss, underlätta för oss. Med hjälp av denna maskininlärning så ska den bland annat kunna justera skärmen efter hur vi använder telefonen och inte endast efter förhållandena när det kommer till ljus ute. Med hjälp av AI:n så kommer telefonen att lära sig när vi behöver använda specifika appar vid specifika tidpunkter, om man till exempel tränar varje dag mellan 17-19.00 så kommer telefonen vet att det är just då Spotify eller annan träningsapp som kommer användas och då ha dessa som ”favoriter” vid dessa tidpunkter.

Telefonen ska helt enkelt anpassa sig efter användarens livsstil och alla använder vi våra telefoner olika, med olika appar och olika mycket, allt detta ska den inbyggda AI hjälpa oss med samt ställa in telefonen efter våra önskemål utan att behöva göra nånting egentligen.

Begränsa användningen

Google har i ett tidigt skedde gällande Android P sagt att man kommer introducera verktyg som ska göra det möjligt att begränsa hur mycket vi använder vår telefon för att inte ha detta smartphoneberoende som tydligen blir allt vanligare. Den nya instrumentpanelen ska ge oss viktig information om hur vi har använd vår telefoner, hur ofta, vilka appar som är populärast men det är även här vi kan välja att begränsa hur mycket vi kan använda specifika appar.

Wind Down (varva ner)

En ny funktion som kommer i Android P är Wind Down som är perfekt när man till exempel ska lägga sig och bläddrar en sista gång på telefonen innan man somnar och då väljer att ställa in att blåljusfiltret, stör-ej läget helt utan notifikationer samt att skärmen kan bli svartvit vid specifika tider. Just stör-ej funktionen stänger av allt som har med notifikationer att göra samt ljudet, allt för att vi ska bli störda så lite som möjligt och faktiskt kunna varva ner från våra telefoner innan läggning.

Flera telefoner får betan

Tidigare har det bara varit Googles egna Pixel-telefoner som har fått ta del av Android betan men detta är något som har ändrats i år och telefonerna som kommer få ta del av betan redan nu

  •  Pixel 2
  • Sony Xperia XZ2
  • Xiaomi Mi Mix 2S
  • Nokia 7 Plus
  • Oppo R15 Pro
  • Vivo X21
  • OnePlus 6
  • Essential PH-1
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.