Google Pay kommer till Sverige

Google har bekräftat att deras betalningstjänst Google Pay kommer till Sverige men tyvärr endast med tre banker till en början.

Att betala med sin mobil trodde vi skulle bli allt vanligare väldigt tidigt men något har gjort att det har tagit tid, Samsung Pay och Apple Pay finns tillgängligt i Sverige men väldigt få banker som har hoppat på detta.

Google vill göra ett nytt försöker och meddelar nu att Google Pay kommer att lanseras i Sverige och bankerna som kommer ha stöd för Google Pay till en början är

  • Nordea
  • Länförsäkringar Bank
  • Sodexo (lunchkort)
  • Revolut

Om även fler banker kommer hoppa på detta är i dagsläget okänt och vi får hoppas att det inte kommer ta lika lång tid för andra stora banker i Sverige att hoppa på detta som med Apple pay och Samsung Pay.

Förutom dessa tre banker så måste man även ha ett betalkort för att det ska fungera då man registrar detta kort i Google Pay.

För att kunna använda sig av Google Pay måste man ha Android 5.0 eller senare installerat samt installera appen om den inte redan finns installerad på en Android-enhet.

Christina Lind, Sverigechef på Visa kommenterar följande gällande att Google Pay kommer till Sverige:

”Över 86 procent av svenskarna använder redan mobilen för betalningar och olika sorters banktjänster. Med Google Pay utökar vi möjligheterna för svenska Visa-kunder att använda mobilen för smidiga, snabba och säkra betalningar, oavsett om det gäller kontaktlösa betalningar i butik eller betalning i appar.”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.