Första BFGD-skärmen är här för 50 000

HP blir först ut med att sälja den första BFGD-skärm men det blir ingen billig historia dock stor skärm med grym specifikation.

BFGD (Bif Format Gaming Displays) var något som Nvidia presenterade 2018 och skulle kort och gott vara enorma skärmar som har nästintill samma specifikationer som en 24 eller 27 tums display. Detta var helt klart något jag blev intresserad utav och började snabbt läsa om det samt när det kommer, det har dröjt, nästan exakt ett år.

Målet var att dessa skärmar skulle släppas 2018 men efter att haft en del komponentbrist och förmodligen andra problem kunde varken Acer, Asus eller HP börja sälja sina skärmar.

Nu har HP presenterat sitt svar på BFGD som även är först ut, skärmen heter OMEN X Emperium 65 och detta är en skärm på hela 65 tum som har stöd för Nvidia G-sync, 4K-upplösning, 144 Hz samt stöd för fullskalig HDR. Skärmen kommer att vara certifierad enligt DisplayHDR 1000 vilket betyder att den har en maximal ljusstyrka på 1000 nits.

Anslutningarna som finns på skärmen är:

  • 2x USB 3.0
  • 1x Displayport
  • 3x HDMI 2.0
  • 1x HDMI ARC

HP har inte snålat när det kommer till ljudet och detta genom att skärmen kommer med en integrerad soundbar som sitter i foten och kommer helt klart göra bättre ljud än vi annars är vana vid hos inbyggda högtalare i en skärm eller tv. För att kunna dra nytta av skärmen så krävs enligt HP att man har minst ett GTX 1050 men att det rekommenderas ett GTX 1070 eller nyare för den mest optimala upplevelsen med skärmen.

Men smakar det så kostar det också OMEN X Emperium 65 kommer att börja säljas 24 februari och priset hamnar på cirka 50 000 kronor (5 624 dollar) vilket är en enorm chock för många och kanske inte så konstigt heller med tanke på tekniken samt storleken.

Om vi får se billigare BFGD i framtiden är jag skeptisk till och om det skulle hända kommer det dröja ett par år innan det blir möjligt. Vi har fortfarande skärmar från Acer och Asus att se fram emot men jag gissar på att priset blir likvärdigt som från HP.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.