EA kan tappa Star Wars rättigheterna

EA:s lansering av Star Wars Battlefront 2 är ett misslyckande och Disney är inte helt nöjda med hur EA agerat.

Innan ens Star Wars Battlefront 2 släppts till alla så var missnöjet med spelet och spelets mikrotransaktioner en stor snackis på sociala medier men även inom hela tvspelsbranschen som ser det hela som ett stor misslyckande.

EA har flera gånger försökt rätta sig efter det spelarna vill men fortsätter att misslyckas gång på gång vilket tillslut ledde till att EA valde att stänga ner mikrotransaktion tjänsten tillfälligt.

Men nu har Disney fått upp ögonen för detta och enligt flera anonyma källor så ska Disney sagt åt EA att göra rätt för sig med dessa mikrotransaktioner omgående utan att det ska beröra spelarna, men allt detta tog alldeles för lång tid och enligt källorna hotar Disney nu med att säga upp avtalet man har med EA om att få rättigheter till att släppa Star War spel.

Problemet som Disney ser i detta är att deras varumärke Star Wars fått en massa negativ publicitet av detta och med tanke på hur mycket pengar Disney investerar i Star Wars är detta nog inte det dom vill eller behöver just nu.

Varken EA eller Disney har valt att kommentera detta men med tanke på den misslyckade lanseringen av  Star Wars Battlefront 2 så låter det inte helt omöjligt och frågan är bara om EA kan ta sig ur denna kris denna gången och vad dom har för lösning till sina mikrotransaktioner denna gången.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.