Artikel: Tre science fiction-filmer att se fram emot

Visst älskar man en träffsäker science fiction-film! Redan under filmens gryning fick vi se mästerverket “Metropolis” (1927) där skaparna gestaltade en stad i framtiden.

På 60-talet knockades vi av Stanley Kubricks magnum opus “2001: A Space Odyssey”, som fortfarande får sina tittare att häpna över tekniken. När Alien-filmerna väl började dök upp på 70-talet var genrens framgång på vita duken cementerad.

En skönhet med science fiction är att den kan vara enkel, men också nyanserad på ett djupare plan, ofta filosofisk. Vi får ofta dystra inblickar i människan, och dess nedåtgående spiral ställs mot väggen. Våra ständiga misstag kommer säkerligen att kosta oss dyrt i framtiden. Det finns de som undrar ifall science fiction kan vara vetenskaplig.

Nu vänder vi blickarna mot genrens horisont och kastar ljus på några av de kommande sci-fi-filmer vi ser fram emot.

Replicas – Premiär i USA 24 augusti

Handling: En forskare blir besatt av att återuppväcka sin familj, som dog i en bilolycka.

Först ut i jakten på bra filmtips har vi denna science fiction-thriller, i vilken vi ser Keanu Reeves i huvudrollen. Skådespelaren ger sällan prestationer som tävlar om Oscarstatyetter, men han har onekligen en charm. I den seriösa rollen han har som forskare och pappa i “Replicas” hoppas vi att han visar att han visst är en skicklig skådis. Samtidigt som vi underhålls ställs frågan: ifall människan kunde återuppleva sig, hur skulle dess agerande förändras?

Sverigepremiären är ännu inte annonserad.

Captive State – Premiär i USA 31 mars 2019

Handling: I Chicago, nästan tio år efter att aliens attackerat jorden, följer vi båda sidor av konflikten.

En rolig vinkel på alien-invasion-genren. I många filmer har vi sett hur människan anfalls och bortförs av stora robotar och kliver in i ett krig, men väldigt få filmer börjar i ett redan långt gånget krig. “Captive State” är en spännande idé och det vore föga förvånande ifall den gör succé på bio. I huvudrollen ser vi Vera Farmiga, känd för “The Conjuring” och “Bates Motel”.

Sverigepremiären är ännu inte annonserad.

The New Mutants – Premiär i Sverige 2 augusti

Handling: Fem unga mutanter, som hålls i fångenskap, börjar inse vilka krafter de besitter och gör sitt yttersta för att fly.

Få filmiska genremixar är lika underbara som sci-fi blandat med skräck. Varför vi sällan ser det är egentligen obegripligt, men nu hoppas på att en rejäl våg kommer – och kanske kan “The New Mutants” visa vägen.

Det finns många kommande science fiction-filmer att se fram emot. Vi hoppas att spänningstemperaturen vrids upp rejält!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.