Artikel: 3 anledningar till varför surfplattan fortfarande är populär under 2018

Surfplattan började på allvar att göra intåg i folks liv runt 2010, och blev samma år faktiskt utnämnd till årets julklapp i Sverige av Handelns Utredningsinstitut. Sedan dess har den i viss utsträckning kommit att tas för givet, och det största hajpen kring plattorna har sedan länge mattats av. Men det är ingen slump att de fortfarande är en stapelvara för många av de ledande teknikföretagen.

Såväl privatpersoner som företag har även fått erfara att surfplattorna fyller ett viktigt tomrum då de bjuder på mer skärmyta än en mobiltelefon, och samtidigt är mindre otympliga än en fullskalig dator. De har verkligen bidragit till att popularisera många mobila och flexibla tjänster. Här ska vi titta närmare på tre viktiga anledningar till varför surfplattan fortfarande är lika populär som alltid.

Restauranger behöver smidiga betallösningar

Såväl lagmässiga krav på kassa- och kvittohantering och kunders höga förväntningar på smidiga kortbetalningar har gjort att det numera är ett måste att ha flexibla betallösningar tillgängliga på plats. Turligt nog finns det många praktiska alternativ som inte kräver dyr och svårtillgänglig utrustning. Med iZettle kan restauranger ta emot kortbetalning med en surfplatta, vilket gör att man kan fokusera på sin verksamhet utan att behöva oroa sig för kassaregler eller driftmässigt osäkra lösningar.

Genom att erbjuda enkel översikt över betalningsproceduren kan appbaserade betallösningar både förenkla och effektivisera betalningsflödet. Anställda får en konkret och påtaglig överblick, och får samtidigt mer tid över till annat. Kunder får även möjligheten att betala på befintlig plats, vilket ofta är en uppskattad bekvämlighet.

Gamers vill ha riktigt bra mobil gaming

Nu när såväl Symbian som Windows Mobile har förpassats till de mobila operativsystemens soptipp, så har konkurrensen mellan Android och iOS hårdnat. Men många har på senare tid kommit att välja Android, vilket bekräftas av att hela 62,1% av surfplattorna som sålts under 2018 har varit just Androidbaserade.

Kanske har det att göra med att Androidenheter erbjuder bättre prestanda till lägre pris, jämfört med produkter från Apple, eller att Android som operativsystem helt enkelt tillåter att apparna får jämförligt mer omfattande åtkomst till enheternas hårdvaror. Möjligheten att kunna installera appar från flera olika tjänster, eller till och med att kunna installera från sitt eget arkiv offline, verkar även vara uppskattat av de som känner sig inlåsta av proprietära onlinebutiker. Många Android-plattor har även blivit favoriter bland gamers, då många är tillgängliga utrustade med enormt kraftfulla grafikkort

Detta är däremot inte hela hemligheten bakom populariteten hos Android. Generellt sett så är Androidbaserade appar smidigare att använda. Mycket av detta har att göra med hur Google driver sin Play-butik. Till skillnad från deras största konkurrent, Apple, så har de inte lika strikta regler för hur en app måste utformas för att kunna lanseras. Detta ger större frihet till programmerare och designers, vilket framgår extra tydligt om vi tittar på den växande onlinekasinobranschen. Som användare kan du få tillgång till fler spel med din Android, jämför med om du använder en iPhone. Utbudet är helt enkelt större, vilket även stämmer för övriga branscher.

Återförsäljare behöver effektiva system

För återförsäljare är det avgörande att kunna hålla ordning på sitt lager. Inte bara i logistisk mening, utan även gällande hur väl informationen avspeglar verkligheten, och hur pass smidigt denna information förmedlas till kunder. Genom att hantera ditt lagersystem direkt från din surfplatta får du en unik möjlighet att vara flexibel i var du befinner dig, vilken hårdvara du väljer att arbeta med och kan känna dig trygg i vetskapen att förbättringar bara är en app-uppdatering bort.

En stor anledning till populariteten hos denna sorts lösningar är att den person som interagerar med systemet får stor rörelsefrihet, då man inte blir bunden till en viss terminal. Appbaserade lagersystem blir allt mer vanligt förekommande, och förväntas inom kort vara en sorts de facto-standard inom ett flertal branscher. Denna utveckling främjas av att systemen är väldigt enkla att integrera med övriga lösningar, såsom självutcheckningskassor, förmånssystem och mycket annat.

1 svara
  1. Monica Karlsson
    Monica Karlsson says:

    Surfplattan – en överhypad produkt som äntligen kommer till användning. Det är nästan omöjligt att se en restaurang i innerstan som inte använder surfplattan.

    Svara

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.