Artikel: Så skapar du det ultimata gaming-rummet?

Om du älskar att spela tv-spel så är det ett absolut måste att fixa ett gaming-rum som är speciellt anpassat för just det!

Det bör vara en kombination av bekvämlighet och teknologi, allt från de senaste konsolerna till en skön soffa. Men förutom dessa självklara saker finns det en del annat att ta ställning till. Här är några tips!

Storlek

Först och främst så behöver du fundera över storleken på rummet. Det finns ingen särskilt regel för hur stort ett sådant rum behöver vara med det bör vara lagom stort. Vad exakt är det som behöver vara lagom då? Jo, till exempel avståndet mellan soffan och din TV. Det bör också finnas plats för gäster och att sätta in extra stolar.
Även om det är skönt med gott om plats så behöver inte rummet vara alltför stort.

Ljudsystem

Ljudet är en stor del av spelupplevelsen och dåliga högtalare kan verkligen förstöra känslan. Tv-högtalare räcker helt enkelt inte! Här kan du välja hur mycket du vill investera, om du vill ha en budgetlösning finns det bra soundbars som kan funka, men det bästa är om du kan köpa ett hemmabio-system, så att ljudet kommer från olika högtalare och du kan leva dig in mer i spelet. Vill du slippa sladdar kan du köpa trådlösa datorhögtalare.

Belysning

Det kanske låter tråkigt, men belysningen i gaming-rummet är oerhört viktig! Du vill inte ha det alltför ljust, utan behöver hitta lösningar som både är smakfulla och funktionella. Använd flera små ljuskällor för bäst effekt. Om du har en projektor i stället för en TV måste du se till att du kan ha det helt mörkt i rummet för bästa resultat. Om du däremot har en TV så sätt ingen lampa mittemot den som kan reflekteras.

Ljudisolering

När du sitter där och spelar i ditt nya gaming-rum så kommer antagligen ljudnivån att vara ganska hög. Om du vill undvika att stöta dig med grannarna och familjen så behöver du till viss mån ljudisolera rummet.

Du skulle förvisso kunna hyra in ett proffs som isolerar rummet åt dig, men det finns mycket du kan göra själv också för att spara pengar. Mattor på golvet och skumplattor på väggarna kan göra stor skillnad!

TV eller Projektor

Ju större skärm, desto roligare! En projektor har fördelen att du lätt kan ändra storlek på duken, men en TV kommer alltid vara lika stor eller liten. Oavsett vilket du väljer, se till att det finns uttag för hörlurar, konsoler osv. Du kan också med fördel satsa på en gamingskärm för bättre spelupplevelse.

Konsoler och accessoarer

Om du älskar TV-spel så har du antagligen dina personliga favoritkonsoler och vet vilka tillbehör som behövs. Fundera över om du behöver köpa extra kontroller, amiboos eller andra accessoarer för att göra ditt gaming-rum helt ultimat! Om du kan matcha färger ser allt ännu mer genomtänkt ut!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.