Artikel: Apple eller Andriod – vad är bäst för spel?

Varje år släpps det nya telefoner med prestanda som kanske är utöver vad det flesta behöver, men vad kan man göra med prestandan i telefonen?

De bästa telefonerna som kommit under året har toppspecifikationer, skarpa bildskärmar och lång batteritid för att bibehålla högsta prestanda under längre spelsessioner. 3D-spel i samma kvalitet som på konsoler är nu normen på telefoner, till exempel titlar som ”Fortnite” och ”PUBG Mobile”. Men då behöver man en högkvalitativ telefon för att få bäst spelupplevelse.

De bästa telefonerna för spel brukar oftast även vara de bästa telefonerna för fotografi. Prestandan brukar vara bra i ungefär i tre år. Speltelefonerna som kom för tre år sedan kan knappt hantera dagens avancerade mobilspel, så tänk på att telefonerna nedan kommer att vara bra till ungefär år 2020.

Spel och allround-funktioner

De flesta människor behöver inte en särskild gamingtelefon, eftersom många vill ha en telefon som är bra allround. Den ska funka till bra foton, att surfa, kolla mailen och spela spel, men inte nödvändigtvis de största onlinespelen. Många som spelar går till Bingo.com eller deras mobilapp för att spela på hundratals olika spelautomater, eller på något av de klassiska casinospelen som har blivit omåttligt populära. Mer än hälften av alla svenska spelar i mobilen, och det är inte konstigt att marknaden har vuxit så snabbt de senaste åren. Här kommer några av de bästa telefonerna om du vill spela:

iPhone XS Max / iPhone XS har maximal skärm och maximalt batteri. Det är visserligen den dyraste på marknaden, men den har större skärm än sina iPhone X-syskon och ett batteri som orkar nästan en hel timme längre än standard X. Det ger dig en fördel, men det bästa med den här telefonen är A12 Bionic-processorn. Vi har stora förhoppningar om att detta chip kommer att överträffa A11 Bionic som finns i vanliga iPhone X. Hastighet är avgörande för online-spel, och det här är det bästa som finns på marknaden just nu.

Samsung Galaxy Note 9 är den bästa Android-spel telefonen på marknaden. Inte bara har den en av de största och ljusaste och skärmarna på marknaden, den har även de senaste Snapdragon- och Exynos-processorerna på marknaden idag. Skärmen innebär en fördel i spel som ”Fortnite”, som du kommer att kunna se tydligare och med fler bilder per sekund.

Razer Phone 2. Den första Razer Phone var en solid första ansträngning för att göra en telefon som var specifikt för gaming, men den hade en hel del brister. Den andra versionen har blivit bättre och är en generellt starkare enhet överlag, men den riktar sig fortfarande framförallt till spelare. Det betyder att kameran och bildskärmen inte är så imponerade som hos andra telefoner, så det är ingenting för de som vill ha en telefon som är bra på lite av varje. Razer 2 har en bra kylfunktion som fungerar medan du spelar, och omfattande inställningar för att finjustera batteriets livslängd och prestanda.

Efter dessa toppval på listan kommer iPhone X, iPhone 8 Plus, Galaxy S9 och S9 Plus, och slutligen Sony Xperia XZ2. Alltså är det generellt Apples iPhones som hamnar högst upp på listan. De har fler spel än Android, och ofta får de speltitlarna först. De flesta speltillverkare har optimerat sina spel först och främst för Apples operativsystem, men om man inte är en väldigt inbiten spelare så märker man faktiskt ingen större skillnad mellan de olika telefonerna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.