AOC lanserar 4K UHD skärm för ett vettigt pris

AOC har nu lanserat en spelskärm med 4K upplösning som hamnar strax över 3000 kronor och har senaste tekniken. Men den saknar en sak.

AOC gör en sak och dom gör det dom kan bäst, skärmar och senaste tiden har stor fokus legat i att ta fram bra spelskärmar och AOC ser ut att vara på god väg.

4K UHD-skärmar blir allt vanligare men det som dom flesta skärmarna med denna upplösningen saknar är en högre uppdateringsfrekvens. AOC G2868PQU får tyvärr nöja sig med 60 Hz även denna gången men istället får vi en 28 tum stor skärm med TN-panel som har en upplösning på 3840 x 2160 pixlar.

Skärmen är dock utrustad med AMD Freesync som ger oss stabila 60 Hz samt att man slipper fördröjning, stutter tearing. Dock är det nog bara en tidsfråga innan vi får se 4K-skärmar med högre än 60 Hz som inte kostar uppemot 10 000 kronor även från AOC.

Anslutningarna som AOC G2868PQU har är Displayport, DVI, HDMI och VGA. Men som vanligt när det kommer till dagens skärmar så har även denna skärmen utrustad med USB 3.0 och detta totalt fyra stycken.

AOC G2868PQU kommer börja säljas under mars månad och priset kommer att hamna på 3 889 kronor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.